Screenshot 2021-05-17 at 12.10.09

WAAR HET BEGON
Al sinds ik me kan herinneren schrijf ik verhalen, geïnspireerd door niet alleen film, maar ook door andere kunstvormen en zelfs wetenschap. Al op jonge leeftijd ontstond er een voorliefde voor de overdaad van vorm en heftigheid van gevoelsuitdrukkingen uit diverse werken: van idealistisch tot allegorisch. Een kritische blik op maatschappelijke aspecten werden ontwikkeld door onder andere kunst, psychologie, poëzie en filosofie. 

Een ontembaar enthousiasme voor film was er vanaf de eerste dag op set. Van 3rd assistant director tot opnameleider, van camera assistent tot art director en licht! 
Als best boy (girl?) leerde ik hoeveel invloed licht heeft op het plaatje. Ik leerde hoe je dit aanpakt en leerde waveforms lezen. Ik was benieuwd hoe je dit kan versterken in postproductie.

COLORIST
Color grading werd mijn volgende halte: het schilderen van het beeld, de finishing touch van alle kennis en kunde van de hele crew die samenkomt: zoals de regisseur en de director of photography het beoogd hebben. Goed beeld zie je niet alleen, dat voel je! 

Inmiddels heb ik voor vele projecten kleurcorrectie en grading mogen doen: voor (non) fictie films, commerciële projecten maar ook music video’s en TV-programma’s. Een selectie van deze projecten vind je HIER.

MONTAGE
Met al deze ervaring in storytelling kwam ik -als colourist en als filmliefhebber- ook wel eens producties tegen waar ik bij dacht: Dit zou ik anders hebben gemonteerd. Toen dit na veel onderzoek via internet, boeken en masterclasses soms zelfs het gevoel opriep ‘Dit zou ik béter hebben gemonteerd’ startte ik ook met het editen van fictie en documentaire.

POSTPRODUCTIE
De afwisseling vind ik heerlijk, maar ik ontdekte dat het voor de klant ook erg fijn is om de postproductie onder één dak te brengen. Zodoende heb ik een netwerk om me heen gebouwd om ook de audiobewerking (sound design, foley artists, mastering), muziek composities en VFX-werk te kunnen faciliteren. 

 

close